Målat hallen grön!

 Det är fortfarande tungt efter flytten till Anna i det lilla privatstallet. Galishimo är överpigg och hyperkänslig. Små, små triggers kan ge stora reaktioner och han är exempelvis inte alls trafiksäker längre. Sadeltvånget är starkt och han skjuter rygg och skjuter fram sadeln så man inte kommer ned ordentligt på ryggen på honom. Och gångarten skritt finns inte. 

Jag har lagt undan problemen lite, och väntar ut att sadeltvånget ska lägga sig lite så han åtminstone slutar krumma ryggen som en kanin, innan jag växlar upp igen. Han mår ju inte bra av att man bråkar med honom så han får vara promenadhäst från marken en stund, då blir det minst bekymmer. 

Jag fick ju loss några fler tusenlappar i månaden i alla fall, när jag bytte stall och slapp de lite större pendelkostnaderna, så jag målade om hallen och bytte lite möbler. Det blev grönt! Hela min etta är ju ganska färgglad så det kändes fel att gå in med en grå neutral färg i hallen. Hallen har ju ändå något slags uppdrag att "knyta ihop" alla rum så det kändes som att den behövde vara lika färgglad som resten.

För er som inte vet HUR glad jag är i att använda mig olika färger, gärna i lätt otippad blandning, så är detta en bild från förra årets ommålning av mitt kök...


Och en bild från 2016 när jag målade om mitt sovrum med gul fondvägg...



Nåja, tillbaka till 2021 och hur hallen såg ut när jag började, här på bilden nedan. 


Som vanligt är man lite slarvig på att ta "före-bilder" eftersom man bara vill montera ned allt och sätta igång. Men här är hallen i alla fall och som ni ser går den i typ vitt och grått.



Så här fin blev den gröna färgen! 

Jag köpte en hatthylla och skohylla från Mio (rymmer dessvärre inte kängor, haha) och målade även några trägalgar i samma färg som väggen. Det vita lilla nyckelskåpet fann jag från Coop bygg, det blev ett måste med nyckelskåpet för det senaste halvåret har jag spenderat alldeles för mycket tid med att leta nycklar.  

Hallen blev hur mysig som helst! Långt över förväntan! Jag köpte hyllan till höger på Coop bygg men det andra är prylar jag haft sedan innan. Så mysigt! 

Jag fann denna krok på JYSK och den passade perfekt i hallen då den har alla färger på knopparna som återkommer i min lägenhet. 

Allt (färg, rollers, tejp, pappersmattor, hatthylla, skobänk, hylla, nyckelskåp och krokar) gick på ca 3.300 kronor och det tog från fredag kväll till lördag kväll att bli klar. Helt galet vad snabbt det går när man väl bestämt sig, fast då hade jag ju hjälp också. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet