Ridhus, höstmörker, heltidsjobb och realistiska förväntningar


 Det är nu det märks mest att jag hamnat i ett nytt stall. Mörka höstkvällar då det annars var ganska stilla i förra stallet så kan man samlas och titta och prata med varandra i ridhuset, samtidigt som regnet öser ned. Jag brukar titta på en väldigt duktig ryttare som har en unghäst som kvalat till breeders trophy, för att se hur hon rider och utvecklar unghästen. Nu ska de nog inte iväg på breeders av andra skäl, men det säger ganska mycket om vilka kvaliteter hästen har. I torsdags fick även jag prova den fina unghästen. Jag blev fruktansvärt nervös men efter ett tag så började jag faktiskt känna mig lite tryggare med hästen. 

Det är verkligen dubbla känslor att rida på en så fin häst. Jag känner ju att den har jättefin mentalitet och rör sig helt annorlunda jämfört med Galishimo, men det kommer så mycket ansvar med så fina hästar. Ansvar att utveckla dem, ansvar att rida dem rätt, ansvar att kunna rida fram dem om de tvekar, att ge dem trygghet och självförtroende. Kanske skulle jag klara detta om jag gick många kurser och red övervakat ofta, men jag tror inte jag skulle orka detta tillsammans med mitt heltidsarbete. 

Det var i alla fall fantastiskt att få rida en så fin häst och det blir jätteroligt att följa deras utveckling från marken. Snart ska han hoppas in med ryttare! Blir jättespännande att se! 

Men apropå utveckling i ridningen; Ibland vill jag bara säga "låt oss prata heltidsjobb" med unga hästtjejer, för många verkar ha orealistiska förväntningar på vad man kan orka med efter en åtta timmars arbetsdag. 

När man arbetat en dag så är det inte ovanligt att man behöver vila resten av kvällen eller kanske dra ned på ambitionerna i ridningen, utan att detta på något vis är ett tecken på att man är ur form. Det är inte onormalt att man kan behöva vila även på helgen om man arbetat hela veckan. Att vila och återhämta sig är alltså inget tecken på att man är ur form. 

Det är ett fåtal personer som klarar av att prestera både på arbete och fritid, långsiktigt. Dessa fåtal personer är inte normen, något man nödvändigtvis måste kopiera och ta efter, utan undantagen. Ofta kan man klara det något eller några år, men som långsiktig livsstil kan det bli väldigt tufft. Och sedan finns det folk som faktiskt ljuger på sociala medier, som gärna profilerar att de är väldigt upptagna med arbete och fritid, men i själva verket inte arbetar heltid och vilar lite mer än de vill ge sken av. 

Eller så säger de att de lider av ångest, men de dyker inte ned i att ångesten i själva verket kan vara kroppens sätt att tvinga kroppen att stanna upp och återhämta sig. Detta gäller ju inte alla, men en hel del som jag träffat på genom åren. Många som pressar sig över sin förmåga, eller inte lyssnar på kroppens signaler, drabbas av ångest. 


För kroppen låter sig inte ignoreras. Den höjer rösten tills den blir hörd. 

.

Kommentarer

  1. Jag tänkte för mycket på mig själv för min man som lämnade mig för en annan kvinna. De båda flyttade ifrån mig. Jag kunde inte längre kontakta min man. Jag var verkligen orolig och jag kunde inte lösa min situation själv, så jag bestämde mig för att söka på internet där jag hittade många bra rekommendationer om Dr Igbinovia och jag kontaktade honom och berättade för honom vad som händer med mig och han sa till mig att inte gråta eller oroa mig längre. Dr Igbinovia hjälpte mig med voodoo -stavning som fick min man att komma tillbaka till mig och be om barmhärtighet så att vi nu är tillsammans igen. Om du har problem i ditt äktenskap eller förhållande, tro mig Dr Igbinovia är den bästa mannen att be om hjälp WhatsApp +12162022709 Viber: +2349071864129 Kontakta honom idag via e -post doctorigbinovia93@gmail.com Tro mig bara tre dagar så ser du resultatet. .......

    SvaraRadera
  2. hej vän, jag heter Isabella Ethan, och jag är läkare och jag är 45 år gammal. Vänligen läs mitt sanna livs vittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon som läser den här artikeln, inom två dagar återställa ett trasigt äktenskap och återställa den förlorade kärleksrelationen. Efter år av att ha varit i ett förhållande med ethan bröt han upp med mig, jag gjorde allt jag kunde för att få honom att älska mig igen, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom , Jag frågade honom med jag lovade allt jag hade, men han vägrade. Jag förklarade problemet för min kollega på jobbet och hon föreslog att jag hellre skulle vända mig till en kärlekstrollkarl som kunde hjälpa mig att återlämna hans kärlek, men jag är den typen av person som aldrig trodde att en del av kärleksförtrollningar existerade eller fungerade, jag hade ingen val men för att testa det skickade jag ett mail till spellcaster-kanalen och han sa till mig inga problem att allt skulle bli bra för tre dagar sedan, att mitt ex skulle komma tillbaka för tre dagar sedan, han kastade en bit av kärlekstrollformel i luften och överraskande nog var den andra dagen runt 03.00. Ex-älskaren ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad att jag svarade på telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle komma tillbaka till honom för att han älskade mig så mycket. Jag var så lycklig och så vi började leva lyckliga tillsammans. på detta sätt kan du kontakta honom om du behöver hjälp, du kan kontakta honom med denna e-postadress:dralaba3000@gmail.com eller kontakta honom på whatsapp / viber med detta nummer: +1(425) 477-2744 ... :) . . :) .. :) .. :) .. :). . :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet