Det FÅR ta tid

 


På många sätt förtjänar jag och Galishimo varandra. Han har behövt lite tid på sig att vänja sig vid den nya miljön och det har verkligen jag också behövt. Så vi har behövt ge varandra tid. 

Men jag KÄNNER verkligen hur jag sjunker ned bättre i sadeln på uteritterna nu och jag KÄNNER verkligen hur jag instinktivt slutat ta stöd i stigbyglarna för att ha något slags onödigt beredskapsläge. Jag KAN mjukt gunga med, med kropp och mjuka bäcken, när han taktar och jag KAN bara åka och njuta av hans glada energi och att han är frisk. 

Idag var jag ute i två timmar med två ryttare jag aldrig ridit med förut och det gick hur bra som helst. De behövde inte anpassa sig efter mig och Galishimo utan vi kunde hänga med utan problem. Jag hade mycket energi över efteråt, och kände mig inte alls så mentalt trött som jag brukar, efter att ha varit ute med honom länge. Så skönt att komma tillbaka, full med inspiration! 

Galishimo var så lugn och hans hovslagare hoppade spontant upp barbacka på honom och red honom till hans sommarhage. Först såg Galishimo väldigt förvånad ut, och stapplade lite stelt fram med orolig blick, men bara efter hundra meter så slappnade han av helt och hållet. 

"Ser du! Du kan också!" peppade hon. Och jag nickade.

Såklart även jag kommer att kunna rida honom barbacka i sommar! 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet