Vad motiverar er?

Jag lyfter på ena ögat. Klockan är halv fem på morgonen. Jag möts av ett par stjärnklara tindrande och förväntansfulla ögon. Jag blundar igen, tänker att jag kanske bara drömmer. Sedan öppnar jag försiktigt det ena ögonlocket igen. Jag möts av samma mörka djupa ögon som stirrar rakt på mig. På ungefär tio centimeters avstånd. Ett kallt svart och snorigt tryne är avskräckande nära min näsa, särskilt med tanke på hennes andedräkt. Det är becksvart ute. Det är troligen kallt också. Väckarklockan har inte ringt ännu. Jag försöker blunda igen.

Det blir tyst.

Sedan hör jag tidernas djupaste och sorgsnanste suck som bara en liten liiten förväntansfull hund med tindrande ögon kan uppbringa.

Jaha.

Ingen tvekan om saken.

Hon vill ut och springa.

Okristligt tidigt på morgonen också.

I november.

Hundskrället.

Jag pratade lite med Kattis idag som kände sig omotiverad att springa. Det är ju mörkt och jäkligt ute. Jag tyckte det lät märkligt, tills jag kom på att hon var hundlös. Tacka fasiken för att man stannar inne då. Men nu är jag inte hundlös och nu MÅSTE hunden ut och nu råkar det vara just så att just idag så är hon fullständigt galet entusiastisk över att få komma ut i slasket.

Så då får hon det.

Och jag trär på mig joggingskorna och jag får även min motion.

På samma gång.

Och jag muttrar ilsket för mig själv att det var väl typiskt att man skulle ha en hund som tycker att det ska vara så jäkla spännande att springa...

Kommentarer

  1. Men oj så underbart roligt att hitta igen den galna terven när man hoppar runt på webben. Hoppas allt är bara bra med er två!

    Hälsningar Cecilia i Högarna

    SvaraRadera
  2. Åh... vad härligt att se dig här ute! Hoppas allt är bra med dig också!

    SvaraRadera
  3. "Vad motiverar er?" - Träningsprogrammet! (612minuter senaste veckan :-))

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet