Dags att bli fet?

Jag har tänkt lite på det här med kritik. Jag får kritik varje dag. Kritik som jag tror folk tycker är "godkänd" inom vissa ramar och mallar för vad man får kritisera andra människor för.

Den "godkända" kritiken som vänner och kollegor gärna lite lättsamt retar mig för är att jag är för pretantiös, för fyrkantig, överdrivet strukturerad (de antyder gärna att det ligger någon slags osäkerhet bakom all struktur och organisering) att jag vill ha koll på allt och tränar för mycket. Idag pratade jag brinnande om min träning och fick ett vänligt:
"Du duger som du är! Du behöver inte ha någon prestationsångest!" vilket bara kändes felplacerat.

"Du behöver inte vara så duktig jämt!" får jag också höra rätt så ofta. Det är ju faktiskt en inlindad kritik som beskriver mig som någon som tror att hon måste vara duktig jämt. Det är inte särskilt vänligt alls.

Men nu är det nya tider. Jag kommer att säga ifrån. Jag kritiserar inte andra för att de är feta eller otränade och jag ska inte bli kritiserad för mina karaktärsdrag heller. Jag har samma rättigheter som tjockisarna!


Jag rör på mig för att rörelse skänker mig glädje. (Och ibland rör jag mig för att det skänker min hund glädje... vem kan klandra mig?)


(Tack förresten till Mamma, Pappa och Storebror uppe i Västerbotten som aldrig kläcker ur sig sådana dumheter. Ni är viktigast för mig.)


.

Kommentarer

  1. Åh! Du anar inte vilka kommentarer man kan få om man bor i Louisana, en av USA's top tre fetaste stater! Jag ska ge dig lite exempel, alla utspelar sig på gymmet där jag tränar:

    "Can I ask you a question? Are you naturally that thin?"
    (jag såg ut som ett frågetecken i 3 sek innan jag kom på 10 svar som jag inte kunde säga men gärna ville)

    "What does an already skinny person do at the gym?"
    (jag höll på att nita lady'n för sin urbota dumhet, uppenbarligen vet hon inte mycket om kroppen)"

    Det är helt fantasiskt att se vad som hänt här. Vad som är average/genomsnitt här har plötsligt blivit det normala. Folk kommer och säger att jag och min man inte är normala. Vi hävdar bestämt att det är vi som är normala men vi ser inte ut som genomsnittet.
    Åker vi till våra hemländer, Sverige eller Nederländerna, så smälter vi in alldeles perfekt och ingen skulle komma på tanken att säga något sånt.

    Det är DU som är den normala, DU som är den hälsosamma, DU som tar vara på dig själv och livet!

    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet