Kloka Galishimo


Det har verkligen inte varit mycket fokus på Galishimo de senaste månaderna. Oftast har jag bara pliktskyldigt motionerat honom för att hålla honom frisk, och hela vårens dressyrkurs på ridskolan genomfördes lite halvhjärtat. Antingen hade jag tankarna på annat, eller så var jag sjuk, eller stressad efter jobbet. Varannan torsdag var tufft för mig denna säsong. 

Har detta påverkat Galishimo negativt på något sätt? Har det varit dåligt för honom att ranta i naturen tre gånger i veckan, och hänga med andra dressyrryttare på kvällskurs, med en rätt så oengagerad matte? Nej, det har inte påverkat honom alls. Han har blivit överraskande stabil både på uteritter och kurserna. 

Dressyrtränaren Petra påpekar om och om igen "Han har allt på plats! Nu är det bara att finslipa och göra stärkande övningar!" och det är väl där jag fallerat under våren, för jag slutade lyssna vid "Han har allt på plats" och sedan gjorde jag inget annat utan klappade honom mest bara stolt. 

Min fina arabhäst har allt på plats. Bogkontroll, svar på hjälperna, rätt takt, som en litet vackert välstämt piano. Som jag inte spelat så mycket på. 

Mest nöjd är jag faktiskt över våra ensamma uteritter. Förutom dressyrkursen i onsdags (då tränaren satt upp på honom och sade "Så trevlig han känns! En sån här har man ju roligt med varje dag!") så har jag bara skrittat ut honom i skogen, 7 km nästan varje dag, och bara låtit honom få trampa på, med lösa tyglar. 

Till och med ikväll när det blåste 5 sekundmeter, vågade jag ut med honom ensam, efter slingriga stigar, böljande buskar och prasslande löv. Han har blivit så mycket mer trygg och avslappnad i sig själv. Jag vet inte exakt vad som hände med honom. Han kanske bara har blivit vuxnare för varje månad som går. 

Skönt är det då. 

Fantastiskt skönt. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet