Sådär lagomt ofullkomlig

I helgen har jag varit sjuk. Huvudvärk och halsont har hindrat mig från att vara särskilt aktiv. Och jag skulle inte ens våga göra chins i dagsläget. Det känns som om formen rasar i en stadig kurva neråt. Jag har tagit en paus från simningen och spinningen och fokuserar på skidåkning och löpning i stället. Jag tar det lite lugnt. Tar många pauser. Kroppen är inte fullkomlig just nu. Den är inte perfekt på något plan alls. Men det finns något avspänt i ofullkomligheten. Jag kan stanna upp i min träning och dra in den kalla vinterluften ibland. Men så fort kroppen är på G så kommer jag att ösa på igen. Det gör jag alltid. Målet är ju Vasaloppet.

Jag drog fram lite oljefärger och orkade inte fundera igenom vad jag ville göra. Jag satt framför TV:n inför en film i halvmörkret när jag började måla. Jag balanserade duken i mitt knä i stället för att ha den prydligt uppställd på ett staffli, och jag hade inte ens lamporna tända. Jag ville bara känna på färgen och gegga med penseln och inte bry mig så mycket om resultatet. Ungefär som jag inte bryr mig om träningsresultaten. Jag vill bara vara med och njuta av intrycken. Som en enkel bugning inför ofullkomligheten.

Det är skönt att inte vara så målmedveten ibland. Avspänt, liksom. Att inte behöva bedöma eller bedömas utifrån prestation. Snart är jag igång igen. Det är bara att bida min tid. Under tiden får jag träna regelbundet för skojs skull. Kladda på dukar. Och prata med Per.



Löfte: Nu är det slutmålat hästar på ett tag. Jag ska kliva ut ur komfortzonen.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet