När det inte går bra men ändå går bra

 Jag vet inte om jag ska skylla på coronavirus eller om det bara är mitt allmänna kassa immunförsvar, men det är provocerande så mycket sämre jag blivit sedan jag började träna. Jag plockar bort belastning efter belastning, och har helt lagt ned löpningen sedan en vecka tillbaka. Jag orkar inte. Jag är jättetrött. Det finns inte energi. Men jag är ändå ganska nöjd med livet. Så det går inte bra men ändå bra. 


Galishimo får också vila med mig. Jag har haft som ett mål i vinter att kunna galoppera 5 kilometer med honom på ett och samma ridpass, utomhus. Inte sammanhängande, utan bara i sektioner där det passat oss. 

Som vi kämpat! Ju piggare han är, ju svårare är det ju att rida snabbt, och samtidigt måste jag utmana mig lite de gånger han har blivit spänd. Det blir en hel del bocksprång och bakut-sparkar men de är väldigt milda så det går bra att sitta stabilt ändå. Men så en dag, då jag var lite febrig och slutkörd, så hade han en riktigt bra och lugn dag, och då plötsligt så slog vi rekordet med råge - 5,8 kilometers galopp på ett enda pass! Det var en liten travslinga runt en äng som hjälpte oss och plötsligt var det gjort!

Efter denna glädje så dog jag totalt prestationsmässigt och orkesmässigt, och jag har i princip bara promenerat med honom i grimma, eller suttit upp och bara skrittat honom, sedan dess. Målet gav inte inspiration och snabbare ridning utan en total punktering. Nu vill jag bara ta det lugnt ett tag. Tills jag mår bättre. 

Men tänk att han är med mig, lilla Galishimo. I upp och nedgång. I galopprekord och vila. Alltid frisk och alltid lite småtokig. Kärleken växer med åren. Prestationskraven minskar. Man lever bara en gång. Vi måste trivas ihop. Det är det viktigaste. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet