Träning med hästtransporten


Transportträningen går också framåt. Nu har min kompis Anna också köpt en egen transport så min transport står nu mitt emellan två andra transporter och behöver precisionsparkeras (i en lätt och liten s-formation eftersom stallet är i vägen för att man ska kunna backa rakt bak till den). Detta går inte smidigt men klart över förväntan. Det är riktigt bra träning för mig att pilla på med att backa in den i lugn och ro. Det gäller att titta bakåt i de stora svängarna och titta i backspegeln i finliret. Inte omöjligt!


Galishimo har också gjort lite framsteg i helgens transportträning. Han är mycket lugnare nu och får betydligt mindre nervositets-diarré. Han känns inte lika orolig när jag drar ned gardinpresseningen på baksidan, ovanför den stängda rampen. Han står och trampar på stället ungefär som en joggare vid rödljus, men det känns mindre spänt än tidigare då han mer liksom frös fast och ryckte till.  Han kommer alltså snabbare till ro. Han kliver lugnt och försiktigt både in och ut i transporten och man behöver inte dra i grimskaftet. Vi tutar på med det här tills vi båda känner oss bekväma med proceduren. Däremot har han väldigt svårt för benskydd och boots så jag har för andra gången släppt ut honom med boots i hagen, till hans vilda besvikelse och irritation. Han måste ju lära sig... det är sådant moderna tamhästar måste gå igenom, helt enkelt.

Jag har även sedan tidigare köpt öronproppar till honom i hopp om att han ska få en lite tystare transportresa när jag väl börjar köra med honom, men vi börjar med att vänja honom vid bootsen innan vi avancerar upp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet